Levenhuk Lebenslange Garantie Siehe Einzelheiten
14 Tage Geld-zurück-Garantie
Versandkostenfrei ab 70 €
Der Preis ist nur für den Online-Shop gültig und kann von den Preisen im Einzelhandel abweichen.

Vol diafragma zonnefilter voor veilige observatie van de Zon: 100/134/136 mm

Verfügbarkeit

Produktnr. 28084
Marke Levenhuk, Inc., USA
Garantie 2
EAN 5905555003894
Abmessungen der Verpackung (LxBxH) 4x19x19
Versandgewicht 0.5
Beschreibung

De zonnefilters van Levenhuk zijn gemaakt van een speciale filmlaag van het Duitse Baader Planetarium. Hiermee kunt u de zon veilig observeren zonder dat u bang voor blijvend oogletsel hoeft te zijn.

De film van Baader Planetarium AstroSolar Visual maakt waarnemingen van de zon van hoge kwaliteit mogelijk. Zelfs bij een vergroting van 60 x kunt u al details zien, zoals de granulatie aan het zonneoppervlak. Bij sterkere vergrotingen kunt u de structuur onderscheiden van de zonnevlekken en de zonnefakkels.

Door deze filters waargenomen, heeft de zon een neutraal witte kleur.

Hoe kies je de juiste zonnefilter ?

Bij het kiezen van een zonnefilter moet u niet alleen rekening houden met het optisch ontwerp en het diafragma van uw telescoop maar ook dat de filter niet alleen de objectieflens bedekt maar ook de telescoopbuis. Het wordt aanbevolen om op de optische buis een extra beveiliging aan te brengen met plakband zodat het filter niet per ongeluk wegglijdt tijdens waarnemingen.

Het belangrijkste criterium bij het kiezen van de juiste zonnefilter is de buis/ kap diameter van de telescoop in vergelijking met de filter binnendiameter (wanneer de filter wordt verondersteld om te passen over de buitenzijde van de buis) of buitendiameter (wanneer de filter wordt geplaatst binnen de buis). Vóór de aankoop van dit filter kunt u de vereiste diameter van uw telescoop zelf meten en zorg ervoor dat het overeenkomt met de waarden in de tabel Specificaties tabel.

Deze zonnefilter past in de volgende Telescopen van Levenhuk:

  • Levenhuk Ra R115 ED Triplet OTA
  • Levenhuk Ra R110 ED Doublet OTA

Deze filter mag ook gebruikt worden in een ander merk telescoop met hetzelfde ontwerp en buis diameter. Wij raden u aan de binnen- en buitendiameter van de buis van uw te meten voordat u de filter aanschaft.

OPGELET!! Kijk nooit rechtstreeks naar de zon – zelfs niet voor een korte tijd – door je telescoop of zoeker zonder professionele zonne filter welke de voorkant van de telescoop compleet bedekt. Dit resulteert in permanente oogschade.

Technische Daten
Produktnr. 28084
Marke Levenhuk, Inc., USA
Garantie 2
EAN 5905555003894
Abmessungen der Verpackung (LxBxH) 4x19x19
Versandgewicht 0.5
solar
Optische Dichte 5
Filteröffnung (Foliendurchmesser), mm 100
Innendurchmesser, mm 134
Außendurchmesser, mm 136
Fragen und Antworten
Frage absenden
Ihr Name *
E-Mail *
Ihre Frage / Ihr Kommentar *